maanantai 9. huhtikuuta 2018

Töitä ja Shanghai

Moi,

täällä ollaan vietetty nyt ensimmäiset viisi työpäivää. Kaikki ottivat minut ystävällisesti vastaan maanantaina. Saatiin kuulla, että meillä on vain ma-ke ja su töitä sillä to-la oli kiinalaisilla oma juhla, jonka takia työpaikka oli kiinni. Töissä on sujunut kaikki hyvin. Lähinnä työtehtävät vain mietityttävät. Itse olen tehnyt "eniten" muusta porukasta töitä, joka on ollut vain muutama tehtävä päivässä. Olin valmistautunut vaikeisiin tehtäviin ja tiukkaan aikatauluun ja vielä toistaiseksi niin ei ole tapahtunut. Työtehtäviä on suhteellisen vähän verrattuna työpäivän pituuteen. Saa nähdä tuleeko tämä muuttumaan, sillä tällä taktiikalla työtunnit menevät todella hitaasti.


















































Tiistaina pomoni kysyi minulta, jos haluaisin lähteä käymään tehtaalla heidän kanssa. Lähdin mielellään näkemään mitä siellä tehdään. Meidän osastolla oli ongelmia kuvissa näkyvien mekkojen kanssa, sillä kangas ei ollut tasaisen värinen. Niinpä tehtaalla käytiin läpi mitä mekkojen kanssa tehdään. Hirveästi en siitä kiinasta ymmärtänyt mutta, ainakin mekkoja alettiin värjäämään :D. Minulle esiteltiin tehdas ja jokainen työvaihe erikseen. Alkaa ymmärtämään kuinka paljon työtä on yhden mekon takana. Kysyin kuinka monta mekkoa tehdään päivittäin ja vastaukseksi sain 700-800 kappaletta. Jokainen ompelija tekee yhden osan jokaiseen mekkoon ja lopuksi mekko kasataan yhteen. Tämän jälkeen seuraa sen sovitus mallinukelle ja silitys. Nopeasti sen jälkeen ne jo pakataan. Siellä oli silloin kaksi naista pakkaamassa mekkoja muoveihin, kauhea homma!













































































Päätettiin porukassa lähteä Shanghaihin torstaista lauantaihin. Lähdimme torstaina puolilta päivin. Ensimmäinen mutka matkaan tuli kun Nicolas päätti jättää passinsa kampukselle. Kaikkien mietinnöiden jälkeen saimme kuin saimme Nicolakselle oman väliaikaisen passin, joka oli siis paperinpala jossa oli hänen kuva ja tietonsa. Menimme luotijunalla Shanghaihin. Efe oli tutkinut metrolinjat hyvin läpi ja tiesi, että pääsemme juna-asemalta hotellille linjalla 1. Ensimmäisenä päivänä kävimme syömässä ja tutustumassa lähistöön. Meidän hotellin lähellä oli kauppakeskus, joka sisälsi monia eri kauppoja. Sieltä löytyi huippumerkit kuten Gucci ja Yves Saint Lauren ja normaalimmat kaupat kuten Hollister, Mango tai H&M. Huippumerkkien kauppojen seasta löysimme myös meille tutun kaupan, Marimekon!





























Seuraavana päivänä lähdettiin Idan kanssa aamupalalle viereiseen kauppakeskukseen. Tämän jälkeen lähdettiin porukalla etsimään feikki markettia. Sitä ei kuitenkaan heti löytynyt niin lähdettiin pilvenpiirtäjien luo, josta edellisiltana otettiin kuvia. Söimme Idan kanssa Taco belissä, jonka jälkeen minä ja Efe suuntasimme kauppakeskukseen ja Ida ja Nicolas toiseen feikki markettiin. Päivä meni aika nopeasti, sillä emme heränneet kovin aikaisin. Kauppakeskus oli täynnä luksus merkkikauppoja, joissa me pyörimme Efen kanssa. Jonotimme jopa Chanelin ja Louis Vuittonin liikkeisiin sisälle. Illalla kävimme syömässä hotellin viereisessä ravintolassa, joka oli tarkoitettu länsimaalaisille. Ravintolan  ulkopuolella törmäsimme suomalaiseen poikaan, joka kertoi opiskelevansa täällä. Lauantaina herättyämme lähdettiin takaisin kohti Suzhouta. Sunnuntai menikin töissä.
























Hotellin viereisestä ravintolasta sai kana ceasar salaattia, nam!

Nyt täällä on alkanut uusi viikko ja uudet kujeet. 


Ens kertaan,

Emma










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti