sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Ekat päivät Suzhoussa

Moi,





























nyt ollaan täällä Suzhoussa. Meidän lento laskeutui noin 7.30 torstai aamulla. Lentokentällä meitä oli vastassa kuski, joka piti lappua jossa oli meidän nimet. Matka Shanghain lentokentältä Suzhouhun kesti kaksi tuntia. Perillä meitä oli vastassa kampuksella opiskelijoita ja opettaja. Roudattiin tavarat asuntolaan ja saatiin jokainen oma huone. Huoneesta laitan myöhemmin kuvia. Ensimmäisen päivän aikana hankittiin meille kiinalaiset liittymät ja saatiin 4G puhelimeen. Asuntolassa on myös wifi. Käytiin myös supermarketissa hankkimassa esim. vessapaperia, käsisaippuaa ja naposteltavaa. Saimme koululta bussi- ja ruokakortit. Ruokakortilla pääsemme hakemaan kampuksen kanttiinista ruokaa ja bussikortilla voidaan liikkua bussilla töihin ja metrolla keskustaan.
























Seuraavana päivänä perjantaina lähdimme bussilla työpaikallemme. Menimme sinne Tinan kanssa joka on siis tämän koulun englannin opettaja ja pitää samalla meidän asioista huolta. Tina näytti millä bussilla töihin mennään ja missä jäädään pois. Meidän työpaikka oli hienossa 30 kerroksisessa talossa. Menimme kokous huoneeseen jossa tapasimme Hengrunin pomon ja meidän osastojen pomot. Jokainen osaston pomo valitsi yhden meistä ja lähti esittelemään meidän työtilaa. Itse olen kerroksessa 22 yhdessä toimistossa. Samassa tilassa työskentelee myös muita. Yksi heistä on Wennie ja hän ohjaa minua. Emme olleet varmoja, että jäädäänkö me heti töihin ja sovittiin että työmme alkaa maanantaina klo 10. Loppu päivä meillä oli vapaata, jolloin lähdettiin bussilla Suzhoun keskustaan. Katseltiin siellä paikkoja ja syötiin.
















































Lauantaina nukuimme vähän pidempään ja lähdettiin oikeaan Suzhoun keskustaan. Selvisi, että se missä oltiin perjantaina niin ei ollut kunnon keskusta aluetta. Mentiin bussilla sinne missä oltiin perjantaina ja sieltä jatkoimme matkaa metrolla Dongfangzhimeen. Kuin päästiin metrosta pois tajuttiin että nyt löytyi oikea paikka. Suuntasimme viereiseen kauppakeskukseen josta löytyi paljon tuttuja kauppoja esim. H&M, Sephora, Zara jne. Sieltä löytyi myös kaukalo, jossa kaikki luistelivat. Söimme kauppakeskuksessa ja lähdimme metrolla kaksi pysäkkiä eteenpäin järven toiselle puolelle. Siellä kiertelimme paikkoja ja kävimme syömässä. Sen jälkeen suuntasimmekin takaisin kampukselle.












































































































Huomenna maanantaina alkaa työt! Odotan innolla että pääsee näkemään mitä kaikkea saan tehdä ja kuinka vaikeaa se tulee olemaan. Toivottavasti työ on mukavaa ja aika ei käy pitkäksi. Siitä lisää parin työpäivän jälkeen.


Ens kertaan,

Emma


1 kommentti:

  1. Upeita kuvia sulla ja mielenkiintoista lukea vähän eri näkökulmasta Suzhoun juttuja.

    VastaaPoista