sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kulttuuria ja töitä

Heips,

täällä taas mennyt viikko nopeasti. Meillä oli siis ma ja ti vapaa työväenpäivän takia. Töissä oltiin keskiviikkona ja torstaina. Idan ja Nicolaksen työkaveri Tory osti meille liput cinemaan, joka on musikaalin tapainen ja siellä on käännös englanniksi. Näin hän meille siis kertoi. Tapasimme tiistaina hänet ja suuntasimme siis sinne. Perillä hämmennys oli melkoinen, sillä tämä cinema eli elokuvateatteri ei ollut yhtään sitä mitä oltiin oletettu. Paikka oli vanhemmalla kauppakadulla ja näytti ihan ravintolalta. Tilan edessä oli pieni lava, jossa esitys tapahtui. Ensin paikalle tuli vanhempi mies soittamaan eri soittimia, laulamaan ja kertomaan Suzhoun historiasta, kaikki siis kiinaksi. Tämän jälkeen paikalle saapui nainen, joka teki päähänsä monessa eri vaiheessa kuvassa näkyvän kampauksen. Tämän jälkeen hän lauloi ja kertoi asioita kiinaksi, josta emme ymmärtäneet tietenkään mitään. Toki Tory yritti vieressä välillä kääntää, mutta se ei paljoa auttanut. Tämä koko show kesti noin 2 tuntia ja jos rehellisiä ollaan, niin aika kävi aika pitkäksi. Tämä on siis tunnettu Suzhoussa ja turistit pitävät siitä. Tulipahan ainakin nähtyä ja koettua :D Tiedettiin, että Suzhoussa on suomalainen kahvila, muttei tiedetty missä se sijaitsee. Tory kertoi, että se oli ihan lähellä missä olimme niin suuntasimme sinne. Paikan omistaa pariskunta, suomalainen nainen ja iranilainen mies. Mies oli paikalla kun menimme ja puhuin hyvin suomea meidän kanssa. Vaikka paikan nimi oli Finland home cafe, oli paikka ihan normaali ravintola. Listalta sai iranilaista, suomalaista ja kiinalaista ruokaa. Tilasin lihapullat ja perunamuusia joka oli tehty iranilaisittain, mutta maistui silti hyvältä! Sen jälkeen tilasin pannukakun ja mansikkapirtelön. Ruokailun jälkeen lähdimme kampusta kohti, sillä oli myöhä ja keskiviikona oli työpäivä.















































































Tutustuttiin sattumalta muutama viikko sitten suomalaiseen naiseen, joka on opettajana tässä koulussa, jonka kampuksella me yövymme. Hän kutsui meidät katsomaan opiskelijoiden kulttuuripäivää, joka oli perjantaina. Saatiin töistä vapaata ja käväsimme katsomassa heidän kulttuuripäivää. Siellä oli mm. Korean, Vietnamin, Kiinan ja Australian maiden pieniä snacksejä, jota sai maistella.  Tämän jälkeen seurasi Kahoot peli, johon mekin osallistuimme. Pelissä kysymykset olivat englanniksi ja liittyi edellä mainittuhin maihin jollakin tapaa mm. mikä on Australian pääkaupunki jne. Me suomalaiset olimme pelin alussa top 5 kunnes loppujen lopuksi Efe vei voiton ja sai pienen pokaalin. Alla olevat kuvat ovat kulttuuripäivästä:





















Lauantai kului kampuksella, aika lailla vain olessa. Sopisimme koulun opiskelijan Honeyn kanssa, että menemme hänen kanssaan sunnuntaina joko puutarhaan tai museoon. Suuntasimme museoon Idan ja Honeyn kanssa. Museoon jonotti aika pitkä jono ihmisiä, mutta se liikkui aika nopeasti. Museossa oli esineitä, jotka on löydetty aikoinaan Suzhousta. Kiersimme museon läpi ja suuntasimme tavaratalomaiseen rakennukseen. Honey halusi käydä yhdessä kirjakaupassa, sillä sinne tuli kirjailija, jonka nimikirjoituksen hän halusi. Sillä aikaa minä ja Ida menimme ravintolaan nimeltä Sicily. Ida, Efe ja Nicolas olivat käyneet siellä ennen, niin Ida osasi suositella sitä minulle. Tilasin pasta bolognesen. Tämän jälkeen tilasimme vielä Idan kanssa sandwichit ja jaoimme ne keskenään. Tämä satsi maksoi minulta noin 8€, joka on vähän verrattuna siihen, että saa länsimaalaista ruokaa, joka oli hyvää! Ruokailun jälkeen lähdimme metrolla ja bussilla takaisin kampukselle. Huomenna alkaa toiseksi viiminen työviikko, työpäiviä on siis jäljellä 10!! Tässä kohtaa jo odottaa pääsyä kotiin aika paljon. Kaksi viikkoa tulee luultavasti (toivottavasti) menemään siivillä. Huomenna starttaa siis uusi viikko käyntiin ja ensi viikonloppu vietämmekin Shanghaissa.


























































































Ens viikkoon,



- Emma





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti